Όταν μπαίνει νερό στα μάτια των μωρών είναι πιθανό να τους προκαλέσει ένα δυσάρεστο αίσθημα τσουξίματος. Παρόλα αυτά υπάρχουν τρόποι για να μετατρέψετε το λούσιμο των μαλλιών σε μια ευχάριστη εμπειρία, τόσο για το μωράκι σας, όσο και για σας! Δείτε μερικές συμβουλές που θα κάνουν το λούσιμο του μωρού πιο εύκολο και, ελπίζουμε, πιο ευχάριστο. 

Συμβουλές για να είναι πιο εύκολο το λούσιμο του μωρού

  • Υπάρχουν ορισμένες συμβουλές και κόλπα που μπορείτε να εφαρμόσετε για να λούσετε το μωρό σας χωρίς να μπει νερό στα μάτια του. Για παράδειγμα, προσπαθήστε να καλύψετε το μέτωπο και τα μάτια του με ένα πανάκι του μπάνιου. Στην αγορά υπάρχουν και ειδικά καλύμματα που εμποδίζουν το νερό να τρέξει στο προσωπάκι του μωρού σας. Έτσι, μπορείτε να λούσετε τα μαλλάκια του χωρίς να υπάρχει κίνδυνος να τσούξουν τα μάτια του.
  • Επίσης, για να ξεπλύνετε τα μαλλιά του μωρού σας μπορείτε να χρησιμοποιήσετε, αντί για το «τηλέφωνο» του ντους, ένα μπουκάλι από σαμπουάν γεμάτο νερό. Αυτό θα σας επιτρέψει να έχετε καλύτερο έλεγχο στη ροή του νερού και θα περιορίσει τον κίνδυνο να τρέξει το υγρό στο προσωπάκι του μωρού σας.
  • Συνήθως το λούσιμο γίνεται από σας, αλλά υπάρχουν μερικά παιδιά που προτιμούν να λούζονται μόνα τους! Γι’ αυτό, όταν μεγαλώσει λίγο το μωράκι σας, αφήστε το να αναλάβει την ευθύνη να λούζεται μόνο του. Με τον τρόπο αυτό, το μπάνιο θα γίνει μια καινούργια, συναρπαστική περιπέτεια!
  • Κάνετε το λούσιμο του μωρού παιχνίδι, δημιουργώντας καινούργια, «τρελά» χτενίσματα από αφρό είτε στο κεφαλάκι του είτε, αν κάνετε μπάνιο μαζί, στο δικό σας. Βλέποντας το μωρό σας πόσο διασκεδαστική μπορεί να γίνει αυτή η διαδικασία, θα μάθει να την απολαμβάνει και να ξεχνιέται λίγο όταν έρχεται η στιγμή να ξεπλύνετε τα μαλλάκια του. 
  • Εξηγήστε στο μωρό σας ότι αυτή είναι η ώρα που πρέπει να κάνει μπάνιο και να λουστεί και ότι η διαδικασία αυτή δεν θα πάρει πολύ χρόνο. Μπορείτε μάλιστα να μετράτε ανάποδα μέχρι να ολοκληρωθεί το ξέβγαλμα, πχ, «5, 4, 3, έλα, κοντεύουμε να τελειώσουμε!» κι όταν επιτέλους… κλείσει η βρύση, να το χειροκροτήσετε και να το επαινέσετε που ήταν τόσο καλό παιδί!