Ένα συναρπαστικό ταξίδι ξεκινά! 

Συγχαρητήρια! Είστε έγκυος. Αυτό που έχετε μπροστά σας είναι ένα εκπληκτικό, συναρπαστικό, κάποιες στιγμές ίσως λίγο κουραστικό, αλλά πάνω απ’ όλα χαρούμενο ταξίδι! Μην ανησυχείτε όμως, εμείς θα είμαστε δίπλα σας σε όλη τη διαδρομή για να σας βοηθήσουμε να το απολαύσετε! 

Από την πρώτη στιγμή που θα νιώσετε το μωράκι σας να κινείται μέσα σας μέχρι την ημέρα που θα το φέρετε σπίτι από το μαιευτήριο, έχουμε για σας τις κατάλληλες συμβουλές, ώστε να είναι αυτό το πολύτιμο διάστημα όσο πιο ξεκούραστο και ανέμελο γίνεται. 

Καλωσορίσατε στη… δίνη! 

Παράλληλα με τη δίνη των συναισθημάτων που βιώνετε, το πιθανότερο είναι ότι βομβαρδίζεστε με τόνους πληροφοριών και συμβουλών, σχετικά με το τι πρέπει ή δεν πρέπει να τρώτε και να πίνετε. Αυτό βέβαια, εφόσον δεν έχετε παραιτηθεί εντελώς από το φαγητό εξαιτίας της πρωινής ναυτίας και των εμετών. Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι αυτό το πρώτο διάστημα μπορεί να είναι λίγο… σαρωτικό! 

Το μόνο πράγμα που πρέπει να θυμάστε αυτήν τη στιγμή είναι πως οτιδήποτε σας κάνει να νιώθετε καλά, πιθανότατα είναι καλό για σας. Αφήστε το σώμα σας να πει τι θέλει. Αν θέλει να μασουλάτε αγγουράκια τουρσί την ώρα που παρακολουθείτε επαναλήψεις από την αγαπημένη σας σειρά, κάντε το! Αν προτιμά να κάνετε μακρινούς περίπατους τρώγοντας συνέχεια μήλα, απολαύστε το! Μια χαρούμενη, ήρεμη μανούλα θα έχει μια χαρούμενη, ήρεμη εγκυμοσύνη.  

Τι να τρώτε και να πίνετε

Βέβαια, παρόλο που είναι πολύ καλό να ακούτε το σώμα σας, υπάρχουν και ορισμένα πράγματα τα οποία θα πρέπει προς το παρόν να ξεχάσετε. Εκτός από τα αυτονόητα, όπως το να κόψετε το κάπνισμα και το αλκοόλ, θα πρέπει να ξεχάσετε και μερικές τροφές που μπορεί να βλάψουν εσάς και το μωρό σας. Αυτές περιλαμβάνουν οστρακοειδή, ωμά αυγά και μαλακό παστεριωμένο τυρί. Ο γιατρός σας θα σας δώσει έναν πλήρη κατάλογο με όσα θα πρέπει να αποφεύγετε. 

Θα πρέπει επίσης να περιορίσετε την κατανάλωση καφεΐνης σε περίπου ένα μικρό φλιτζάνι καφέ την ημέρα. Αν δεν την έχετε ξεκινήσει ακόμα, τώρα είναι η ώρα για να αρχίσετε να παίρνετε μια προγεννητική βιταμίνη. Ειδικά το πρώτο τρίμηνο είναι πολύ σημαντικό να προσλαμβάνετε επαρκή ποσότητα από φολικό οξύ. Γεμίστε το ψυγείο σας με πολλά υγιεινά και νόστιμα σνακ, αλλά μην παραλείψετε και κάποιες λιχουδιές, στο κάτω-κάτω, αν δεν διασκεδάσετε τώρα που είστε έγκυες, πότε θα μπορέσετε; 

Καθίστε λοιπόν αναπαυτικά και προσδεθείτε για τη διαδρομή της ζωής σας, η οποία θα είναι απολαυστική!