Στη διάρκεια της εγκυμοσύνης, το σώμα σας θα υποστεί πολλές αλλαγές. Η πιο ορατή από αυτές είναι το πώς θα μεγαλώνει η κοιλιά σας. Μετά τη σύλληψη, τα όργανα στην περιοχή της κοιλιάς αρχίζουν να μετατοπίζονται για να δώσουν χώρο στο μωρό σας. Γύρω στον τρίτο μήνα της κύησης η κοιλιά σας θα αρχίζει να «φαίνεται», ενώ από την 26η βδομάδα περίπου και μετά, θα μεγαλώνει πολύ πιο γρήγορα. Μέχρι τότε το μωρό σας θα έχει ήδη 35 εκατοστά ύψος!

Το δέρμα έχει, γενικά, μεγάλη ελαστικότητα, αλλά μερικές φορές δεν μπορεί να «ακολουθήσει» τις ανάγκες της εγκυμοσύνης. Είναι πιθανό να νιώσετε φαγούρα ή τράβηγμα γύρω από την κοιλιά. Σε ορισμένες περιπτώσεις εμφανίζονται και ραγάδες. 


Ωστόσο, παρόλο που δεν μπορείτε να κάνετε πολλά για να τις προλάβετε, θα βοηθήσει να πάρετε κάποια μέτρα, όπως για παράδειγμα να φοράτε μια ειδική ζώνη. Επίσης, ένα απαλό μασάζ στην κοιλιά με ένα θρεπτικό λάδι ή γαλάκτωμα μπορεί να συμβάλει στο να διατηρηθεί η επιδερμίδα ενυδατωμένη και πιο ελαστική.


Μασάζ σε βάθος

Ένα από τα πράγματα που μπορείτε να κάνετε για να ανακουφιστείτε από το τράβηγμα γύρω από την κοιλιά, είναι ένα μασάζ σε βάθος. Ξεκινήστε με ένα ζεστό ντους κι ένα καλό τρίψιμο της κοιλιάς. Αυτό θα βελτιώσει την κυκλοφορία του αίματος και θα αφήσει την επιδερμίδα ζεστή και απαλή. Μετά μπορείτε να ξεκινήσετε το μασάζ στην περιοχή της κοιλιάς: Πάρτε ένα κομμάτι του δέρματός σας με δυο δάχτυλα, τραβήξτε το μαλακά κι αφήστε το. Επαναλάβετε την κίνηση αυτή σε όλη την περιοχή της κοιλιάς. Αν σας δυσκολεύει ή σας ενοχλεί να το κάνετε μόνη σας, ζητήστε να σας βοηθήσει κάποιος άλλος. Μην βιάζεστε και προσπαθήστε να αναπνέετε βαθιά. Μόλις ολοκληρώσετε τη διαδικασία του μασάζ, μπορείτε να εφαρμόσετε στην κοιλιά ένα θρεπτικό λάδι ή γαλάκτωμα.