Προετοιμασία για τη μεγάλη μέρα!

Φτάσατε σχεδόν στο τέρμα! Πιθανότατα νιώθετε ήδη πανέτοιμη να γεννήσετε. Μπορεί να παθαίνετε περίεργες κράμπες στην κοιλιά και να φοβάστε μήπως γεννήσετε πρόωρα. Το πιθανότερο είναι ότι πρόκειται απλώς για τις συσπάσεις «Braxton Hicks» -γνωστές επίσης και ως πρόδρομος τοκετός ή ψευδο-τοκετός. Είναι κάτι απόλυτα φυσιολογικό και σημαίνει ότι η μήτρα σας σφίγγεται, «μαθαίνοντας» να συσπάται. Αν όμως έχετε οποιαδήποτε ανησυχία, ρωτήστε τον γιατρό σας ή τη μαία. 

Αντίστοιχα και το μωρό σας ετοιμάζεται για τη «μεγάλη έξοδο», εξασκώντας δεξιότητες -όπως το να κλωτσά και να καταπίνει- που θα του χρειαστούν για να καταφέρει να βγει από την κοιλιά σας. 

Τώρα λοιπόν είναι η ιδανική στιγμή για να φροντίσετε όλες τις τελευταίες λεπτομέρειες, ώστε να κυλήσουν όλα όσο πιο ομαλά γίνεται.

Φροντίστε τη διακόσμηση!

Αν δεν το έχετε κάνει ήδη, διακοσμήστε το δωμάτιο του μωρού. Μπορεί να το θέλετε παραδοσιακά ροζ ή γαλάζιο ανάλογα με το φύλο, εφόσον το γνωρίζετε. Ίσως πάλι προτιμάτε ένα ουδέτερο χρώμα, όπως κίτρινο ή κρεμ. Το μωράκι σας δεν θα είναι από την αρχή σε θέση να διακρίνει τις διαφορές ανάμεσα σε παρόμοιους τόνους χρωμάτων, γι’ αυτό, αν διαλέξετε διακοσμητικά στοιχεία, προτιμήστε αυτά με τις έντονες χρωματικές αντιθέσεις.

Χαράξτε τη διαδρομή

Δεν αργεί η στιγμή που θα αρχίσουν οι συσπάσεις και το μωράκι σας θα είναι έτοιμο να γεννηθεί. Για να απαλλαγείτε όσο γίνεται από περιττά άγχη, σιγουρευτείτε ότι, μαζί με τον άνθρωπο που θα σας συνοδέψει στο μαιευτήριο, έχετε επιλέξει εγκαίρως την κατάλληλη διαδρομή. Κάντε μερικές δοκιμές, μετρώντας τον χρόνο που θα χρειαστείτε για να φτάσετε εκεί. 

Συμφωνήστε το πλάνο του τοκετού

Τώρα είναι επίσης η κατάλληλη στιγμή για να συμφωνήσετε με τον γιατρό σας το πλάνο του τοκετού, δηλαδή ποιος είναι ο ιδανικός για σας τρόπος να γεννήσετε. Αυτό περιλαμβάνει αποφάσεις όπως το αν θέλετε να παραβρίσκεται ο σύντροφός σας κατά τη διάρκεια του τοκετού, αν επιθυμείτε να σας χορηγήσουν αναλγητικά φάρμακα κ.λπ. 

Ωστόσο, είναι σημαντικό να θυμάστε πως πρόκειται για ένα γενικό πλάνο επιθυμιών και δεν είναι γραμμένο σε πέτρα! Αυτό σημαίνει ότι τα πράγματα μπορεί να αλλάξουν κατά τη διάρκεια του τοκετού και ότι ο γιατρός σας μπορεί να πάρει διαφορετικές αποφάσεις. Εξοικειωθείτε με αυτή την πιθανότητα, διότι οι τοκετοί δεν εξελίσσονται πάντα σύμφωνα με το πρόγραμμα. Όσο πιο χαλαρή είστε σχετικά με τις διαδικασίες αυτές, τόσο καλύτερα είναι για όλους.

Τα βασικά και απαραίτητα για την πρώτη γκαρνταρόμπα του μωρού

Πάνες για νεογέννητα, το μωράκι σας θα χρειάζεται έως και 12 πάνες την ημέρα στους πρώτους μήνες, οπότε αγοράστε… χον 500 | Proderm

Ci dispiace,

La pagina che stai cercando non esiste o non è più disponibile.

Torna alla Home