Στενές επαφές 3ου τριμήνου!

Διανύετε ήδη το τρίτο τρίμηνο της κύησης. Οι ναυτίες που ίσως είχατε μέχρι τώρα πρέπει να είναι πια πίσω σας, ενώ είναι πιθανό να κατακλύζεστε από ένα νέο κύμα ενεργητικότητας! 

Αυτήν την περίοδο, πολλές γυναίκες νιώθουν την επιθυμία να καθαρίσουν και να συγυρίσουν το σπίτι. Αυτό λέγεται «φώλιασμα» και σημαίνει ότι προετοιμάζετε τον κόσμο σας για την υποδοχή του μωρού. Αφεθείτε στο ένστικτό σας, αποφεύγοντας βέβαια να μετακινείτε μόνη σας βαριά έπιπλα! 

Κι ενώ εσείς προετοιμάζεστε για τον ερχομό του μικρού σας, ετοιμάζεται και εκείνο να σας συναντήσει! Όσο μεγαλώνει θα ανταποκρίνεται όλο και περισσότερο σε όσα συμβαίνουν γύρω του, πράγμα που σας δίνει περισσότερες ευκαιρίες να κάνετε πιο δυνατή επαφή μαζί του. 

Συμβουλές για να κάνετε επαφή με το μωρό

1) Ακοή

Η ακοή του μωρού σας είναι ήδη εντυπωσιακά ανεπτυγμένη. Όχι μόνο αντιλαμβάνεται τον ήχο από τους χτύπους της καρδιάς σας και το γουργούρισμα του στομαχιού σας, αλλά μπορεί επίσης να ακούσει εξωτερικούς ήχους. Παρόλο που τα υγρά της μήτρας πνίγουν τον θόρυβο, είναι ικανό να διακρίνει τη φωνή σας, καθώς και τις φωνές των γύρω σας. Αξιοποιήστε όσο μπορείτε αυτήν την ευκαιρία για να αρχίσετε να έρχεστε σε επαφή μαζί του. Μιλάτε του όσο πιο πολύ μπορείτε, καθώς η φωνή σας θα το ηρεμεί. Ο σύντροφός σας μπορεί να πλησιάσει κι αυτός την κοιλιά σας για λίγη  κουβεντούλα. Ίσως νιώσετε και μερικές παραπάνω κλωτσιές ως απάντηση. Είναι εκπληκτικό, αλλά το μωράκι σας αρχίζει ήδη να μαθαίνει τη διαφορά ανάμεσα στη φωνή σας και τις φωνές των άλλων.

Ακούστε την αγαπημένη σας μουσική μαζί του! Θα αρχίσει να την απολαμβάνει όσο κι εσείς, ενώ όταν θα γεννηθεί, θα παρατηρήσετε ίσως ότι την αναγνωρίζει. Υπάρχουν ενδείξεις ότι η κλασική μουσική β 500 | Proderm

Λυπούμαστε πολύ,

η σελίδα που ψάχνετε δεν είναι πλέον διαθέσιμη.

Επιστροφή στην Αρχική