Άλλες δεξιότητες: χεράκια παντού!

Ακόμη μία εξέλιξη που θα παρατηρήσετε κατά την ανάπτυξή του, είναι η δεξιοτεχνία στη χρήση και στην κίνηση των μικροσκοπικών χεριών του. Θα τα παρακολουθείτε όλο και περισσότερο κάθε μέρα να πιάνουν μικρά αντικείμενα -όπως τα τουβλάκια- και να τα πετούν ή να «τσιμπολογούν» μικρά κομμάτια τροφής.

Αν δεν το έχετε κάνει ήδη, θυμηθείτε πως ήρθε η ώρα να εγκαταστήσετε κλειδαριές ή σύρτες στα ντουλάπια της κουζίνας και του μπάνιου ώστε να αποτρέψετε το μικρό σας από το να έχει πρόσβαση σε αιχμηρά αντικείμενα ή σε οτιδήποτε άλλο μπορεί να είναι επικίνδυνο. Με δεδομένο ότι τα νήπια είναι γεμάτα περιέργεια και θέλουν να πιάνουν και να περιεργάζονται τα πάντα, έχετε τον νου σας όταν παίζουν δίπλα σε τραπέζια με αιχμηρές γωνίες και κρατήστε τα μακριά από εύφλεκτα αντικείμενα, όπως σπίρτα, αναπτήρες κ.λπ. Αν το σπίτι σας έχει σκάλες, φροντίστε να τις απομονώσετε με ειδικά πορτάκια ασφαλείας, ώστε να μη συμβούν ατυχήματα.
Με την κατάλληλη παρακολούθηση, προσπαθήστε να προσφέρετε στο μικρό σας όσο γίνεται περισσότερες ευκαιρίες εξερεύνησης του κόσμου, μέσα και έξω από το σπίτι. Κάτι τέτοιο θα διεγείρει όχι μόνο τις σωματικές του ικανότητες, αλλά και τη συναισθηματική και κοινωνική ανάπτυξή του. Με άλλα λόγια, θα το βοηθήσει να καλλιεργήσει αισθήματα αυτοπεποίθησης και ανταγωνιστικότητας.


Διαβάστε επίσης: Νήπια σε κίνηση!

TOP