Νήπια σε κίνηση!

Όταν το παιδί σας ήταν μωρό, κάνατε εσείς τα πάντα γι’ αυτό. Τώρα που πλησιάζει τον ενάμιση χρόνο ζωής, επιμένει πιθανότατα να κάνει τα πάντα μόνο του, όπως να στέκεται και να περπατάει χωρίς βοήθεια, προσπαθώντας να διεκδικήσει την ανεξαρτησία του. Από τη στιγμή μάλιστα που θα πάρει μία πρώτη μικρή γεύση αυτής της ολοκαίνουργιας ελευθερίας, θα θέλει να βρίσκεται συνέχεια σε κίνηση και θα σας είναι πολύ πιο δύσκολο να το εμποδίσετε.

Μην ξαφνιαστείτε και μην ανησυχήσετε αν παραπατήσει και πέσει. Το πέσιμο αποτελεί ένα φυσιολογικό γεγονός όταν ένα μωρό μαθαίνει να περπατάει. Ίσως προκαλέσει μεγάλη απογοήτευση στον μικρό σας θησαυρό, αλλά αποτελεί ιδανικό τρόπο εξάσκησης. Κάντε απλώς υπομονή και θυμηθείτε να του αφήνετε το περιθώριο προκειμένου να δοκιμάζει αυτήν τη νέα μορφή ανεξαρτησίας.

Αν πάλι θέλετε να το βοηθήσετε, δοκιμάστε -καθώς περπατάτε δίπλα του-  να παριστάνετε ότι δήθεν παραπατάτε και πέφτετε.  Με το να το κάνετε να γελάει βλέποντάς σας, θα αποκτήσει μεγαλύτερη εμπιστοσύνη στις κινητικές του δεξιότητες. Μία άλλη λύση είναι να του πάρετε ένα ειδικό παιχνίδι, από αυτά που έχουν ένα χερούλι με το οποίο το σπρώχνει, που θα το βοηθήσει να περπατάει πιο σταθερά.


Διαβάστε επίσης: Άλλες δεξιότητες - Χεράκια παντού

TOP