3ος χρόνος - Πηγαίνοντας στην τουαλέτα

Το πέρασμα από τις πάνες στο γιογιό ήταν ήδη ένα ολόκληρο… βουνό, αλλά στο τέλος μάλλον το πετύχατε! Το μικρό σας μπορεί τώρα να χρησιμοποιεί το γιογιό,  αλλά κάποια στιγμή θα κάνει και το επόμενο βήμα, που είναι να χρησιμοποιήσει την τουαλέτα. Και πάλι ένα μεγάλο βήμα! Ορίστε λοιπόν μερικές συμβουλές που θα μπορούσαν να σας βοηθήσουν:

Απλοποιώντας το!


Ένα από τα πρώτα προβλήματα που ίσως αντιμετωπίσετε είναι το ύψος της λεκάνης της τουαλέτας. Τοποθετήστε ένα σκαλάκι ή ακόμη κι ένα αστείο, χρωματιστό κουτί για να βοηθήσετε το νήπιο σας να ξεπεράσει αυτό το πρώτο εμπόδιο, σιγουρευτείτε μόνο ότι το έχετε ασφαλίσει κάπως ώστε να μην γλιστρήσει. Ιδανική λύση θα ήταν ένα αντι-ολισθητικό ταπέτο.

Ειδικό κάθισμα λεκάνης


Δεδομένου ότι το ποπουδάκι του μικρού σας είναι ακόμη πολύ μικρό σε σύγκριση με τη λεκάνη της τουαλέτας, προσπαθήστε να προμηθευτείτε ένα ειδικό για την ηλικία του πρόσθετο κάθισμα. Στις περισσότερες περιπτώσεις μπορείτε να το στερεώσετε πολύ εύκολα στο βασικό κάθισμα της λεκάνης και να είναι έτοιμο σε ένα λεπτό! Υπάρχουν και μερικά τέτοια καθίσματα με ωραία χρώματα και σκίτσα.

Ιδιωτικότητα


Ορισμένα νήπια χρειάζονται λίγη βοήθεια και άλλα, την ησυχία τους! Γιατί δεν τα ρωτάτε λοιπόν;  Βέβαια, και στη μία και στην άλλη περίπτωση, στην αρχή θα υπάρξει κάποια… ακαταστασία, αλλά αυτό είναι αναμενόμενο. Μία επιπλέον συμβουλή είναι να κάνετε λίγη εξάσκηση χωρίς να βγάλετε το παντελονάκι του, ώστε να συνηθίσει το νέο κάθισμα της τουαλέτας. 


Διαβάστε επίσης: Μαθαίνοντάς το να πλένει τα χέρια του

TOP