3ος χρόνος - Μαθαίνοντάς το να βουρτσίζει τα δόντια του

Συμβουλές σχετικά με το πώς θα αφήσετε το μικρό σας να βουρτσίζει τα δόντια του.

Διαλέξτε μία οδοντόβουρτσα με χρώμα


Με το να διαλέξετε μία οδοντόβουρτσα με ωραία χρώματα και σχέδια, βοηθάτε να γίνει πιο διασκεδαστική η διαδικασία εκμάθησης του βουρτσίσματος για το παιδί σας. Καλύτερα μάλιστα να τη διαλέξει μόνο του! Πηγαίνετε μαζί στο μαγαζί, ξεχωρίστε μερικές ειδικές για την ηλικία του οδοντόβουρτσες και ρωτήστε το ποια προτιμά. Προτείνουμε τις οδοντόβουρτσες της ΑΙΜ ειδικά σχεδιασμένες για παιδιά 2-6 ετών, σε διάφορα σχέδια και χρώματα. Μην ξεχάσετε να του αγοράσετε και την ειδική οδοντόκρεμα ΑΙΜ, για παιδιά ηλικίας 2-6 ετών.


Κάντε υπομονή


Εδώ και περισσότερα από δύο χρόνια, βουρτσίζατε εσείς τα δοντάκια του μικρού σας και τώρα πια το έχει συνηθίσει. Θα χρειαστεί λοιπόν λίγο χρόνο μέχρι να συνηθίσει αντίστοιχα να τα βουρτσίζει μόνο του. Κάντε όμως υπομονή γιατί στο τέλος θα τα καταφέρει! Λίγη βοήθεια στην αρχή είναι απαραίτητη για να ξεκινήσει, μετά όμως κάντε σιγά-σιγά στην άκρη ώστε σταδιακά να το κάνει όλο και καλύτερα μόνο του.

Εξηγήστε


Το να βουρτσίζετε τα δόντια σας καθημερινά είναι για σας κάτι αυτονόητο, που το κάνετε χρόνια… Γιατί να μην εξηγήσετε λοιπόν στο μικρό σας τι ακριβώς κάνετε; Δεν χρειάζεται φυσικά να μπείτε σε πολλές λεπτομέρειες αρκεί να του μιλήσετε για την υγιεινή και τη σημασία της και για το ποιος είναι ο καλύτερος τρόπος να βουρτσίζει τα δοντάκια του. Αυτό σίγουρα θα βοηθήσει.

Ανταμείψτε


Από την ώρα που το μικρό σας θα κατακτήσει τη δεξιότητα του βουρτσίσματος, μία εξαιρετική ιδέα θα ήταν να το κάνετε μαζί! Βουρτσίστε τα δόντια σας την ίδια ώρα μαζί του, ξεκινώντας μάλιστα κι ένα παιχνίδι: πάρτε το μια μεγάλη αγκαλιά, επαινώντας το που τα κατάφερε. Η ανταμοιβή θα του δώσει κίνητρο να επαναλάβει το «κατόρθωμα» και την επόμενη φορά. 


Διαβάστε επίσης: Μαθαίνοντάς το να πλένει τα χέρια του

TOP