6-12 μηνών - Το πρώτο του κεράκι!

Το πρώτο του κεράκι!

Χρόνια πολλά στο μωράκι σας! Είναι ήδη ενός έτους, πόσο γρήγορα πέρασε αλήθεια ο καιρός!

Τους τελευταίους δώδεκα μήνες πετύχατε ένα σωρό πράγματα μαζί. Το μικροσκοπικό νεογέννητο είναι τώρα νήπιο. Μπορεί να έχει αρχίσει να περπατάει ή να μιλάει. Παίζει με χαρά μόνο του και έχει αναπτύξει μια ισχυρή προσωπικότητα -με ξεκάθαρες  απόψεις για το τι θέλει και τι δεν θέλει.


Η περασμένη χρονιά ήταν γεμάτη πρωτιές. Πρώτο χαμόγελο. Πρώτο μπάνιο. Πρώτο δοντάκι. Πρώτα βηματάκια. Και τώρα, τα πρώτα του γενέθλια!

Πρόκειται για ένα ανεπανάληπτο ορόσημο στην εξέλιξη του μωρού σας και είναι εξίσου σημαντικό να συγχαρείτε τον εαυτό σας και τον σύντροφό σας που φτάσατε σ’ αυτό και να γιορτάσετε τη μεγάλη μέρα.

Μπορεί να προτιμάτε να γιορτάσετε με μία μικρή συγκέντρωση ή μόνη με τον σύντροφό σας και ίσως τους στενούς συγγενείς. Ή μπορεί να αποφασίσετε να κάνετε ένα μεγάλο πάρτι. Σε κάθε περίπτωση, κάντε κάτι που θα είναι για σας διασκεδαστικό και χαλαρωτικό μαζί. Στο κάτω-κάτω, το μωράκι σας δεν θα θυμάται τίποτα από αυτό. Εσείς όμως δεν θα ξεχάσετε ποτέ αυτή τη μέρα!


Συμβουλές για την οργάνωση του πάρτι

Προσκλήσεις


Παρόλο που μπορεί να μπείτε στον πειρασμό να καλέσετε όλους τους φίλους σας, είναι φυσικό το μωράκι σας να τρομάξει με τόσους ξένους. Ίσως είναι λοιπόν καλύτερα να περιοριστείτε στους πιο κοντινούς φίλους και σε μαμάδες που γνωρίσατε και που έχουν μωράκια κοντινής ηλικίας με το δικό σας. 

Στείλτε εγκαίρως τις προσκλήσεις, ίσως ακόμη και έξι εβδομάδες νωρίτερα, για να σιγουρευτείτε ότι γνωρίζουν όλοι την ημερομηνία και θα απαντήσουν εγκαίρως ώστε να γνωρίζετε περίπου τον αριθμό των ατόμων.


Ψυχαγωγία


Το να προσλάβετε έναν επαγγελματία «διασκεδαστή» μπορεί να αποτελεί σπατάλη, δεδομένου ότι το μωράκι σας θα ενθουσιαστεί με απλά παιχνίδια, όπως το γύρω-γύρω όλοι ή το να βρίσκει παιχνίδια κρυμμένα σε κουτιά. Και φυσικά, θα ενθουσιαστεί, ανοίγοντας τα δώρα του. Μην σας κάνει εντύπωση αν ενδιαφερθεί περισσότερο για το περιτύλιγμα ή τη συσκευασία παρά για το ίδιο το δώρο,  αυτό είναι κάτι που κάνουν όλα τα μωρά του κόσμου!

Σε αυτήν την ηλικία, τα μωρά παίζουν περισσότερο το ένα δίπλα στο άλλο, παρά μαζί. Φροντίστε λοιπόν να υπάρχουν πολλά παιχνίδια ώστε να αποφύγετε τα κλάματα και τους τσακωμούς για τη μοιρασιά.

Αν στην παρέα βρίσκονται και μεγαλύτερα παιδιά, σιγουρευτείτε ότι υπάρχουν πράγματα με τα οποία μπορούν να απασχοληθούν, όπως βιβλία ζωγραφικής, παζλ ή ίσως μια τηλεόραση με DVD για να δουν ταινίες.


Ο χώρος


Θα είναι ίσως πιο εύκολο να κάνετε το πάρτι στο σπίτι σας -άλλωστε εκεί νιώθει πιο οικεία και το μωράκι σας. Όμως, αν χρειάζεστε περισσότερο χώρο, αναζητήστε μία αίθουσα με βασικό κριτήριο το πόσο ασφαλής είναι. Σε αυτήν την ηλικία τα μωρά κινούνται με μεγάλη ταχύτητα, οπότε σιγουρευτείτε ότι όλες οι έξοδοι είναι κλειστές. Ακριβώς όπως κάνετε και στο σπίτι, φροντίστε να μην υπάρχουν στο χώρο επικίνδυνα σημεία ή αντικείμενα, όπως αιχμηρές γωνίες κ.λπ. 


Διαβάστε επίσης: 2ος χρόνος – Μαθαίνοντας το γιογιό

TOP