Πράγματα που δεν γνωρίζατε για τη μυρωδιά και το δεσμό μεταξύ γονιού και παιδιού

Πράγματα που δεν γνωρίζατε για τη μυρωδιά και το δεσμό μεταξύ γονιού και παιδιού

Παρακάτω θα βρείτε ενδιαφέροντα στοιχεία για την υπέροχη μυρωδιά των μωρών, το άρωμα των προϊόντων PRODERM και την αίσθηση της όσφρησης!
  1. Υπάρχει μια δυνατή σχέση ανάμεσα στη μυρωδιά και τη μνήμη καθώς η αίσθηση της όσφρησης συνδέεται στενότερα με τα συναισθήματα από οποιαδήποτε άλλη. Μα και οι αναμνήσεις άλλωστε συνδέονται συνήθως με συγκεκριμένα συναισθήματα. Οι περισσότερες μνήμες μιας συγκεκριμένης μυρωδιάς αναφέρονται στα 10 πρώτα χρόνια της ζωής μας. Αντίθετα, η οπτική μνήμη δεν είναι πολύ δυνατή στα πρώτα χρόνια της ζωής, γι’ αυτό και έχουμε την τάση να ξεχνάμε πράγματα που έχουμε δει όταν ήμαστε μικρά παιδιά.
  2. Οι γυναίκες αποκτούν νέες διατροφικές συνήθειες στη διάρκεια της εγκυμοσύνης. Ξέρατε όμως ότι σημαντικό ρόλο σ’ αυτή την αλλαγή παίζει η μύτη; Όταν μια γυναίκα είναι έγκυος η μύτη της γίνεται πιο ευαίσθητη. Αυτό της επιτρέπει να διακρίνει μυρωδιές που δεν θα παρατηρούσε σε άλλη περίπτωση οι οποίες μπορεί να της προκαλέσουν και έντονη πείνα…
  3. Πολλά ζώα έχουν ιδιαίτερα ανεπτυγμένα οσφρητικά όργανα ενώ κάποια μπορούν και να εκπαιδευτούν στην αναγνώριση συγκεκριμένων μυρωδιών. Ωστόσο και οι άνθρωποι έχουν πολύ καλή μύτη. Ο μέσος άνθρωπος μπορεί να διακρίνει έως κaι 10.000 διαφορετικές μυρωδιές, πράγμα που είναι πολύ εντυπωσιακό!


Διαβάστε επίσης: Αναγνωρίζει το μωρό σας τη μυρωδιά σας;
TOP