Συμβουλές για να αντιμετωπίσετε μικρά προβλήματα του μωρού σας

Συμβουλές για να αντιμετωπίσετε μικρά προβλήματα του μωρού σας

Παρόλο που όλοι οι γονείς θέλουν να είναι το μωράκι τους χαρούμενο και υγιές, υπάρχουν μερικά μικρά προβλήματα και ασθένειες τις οποίες δεν μπορούν πάντα να προλάβουν. Δείτε εδώ μερικές συμβουλές για να φροντίσετε και να ανακουφίσετε το μωράκι σας όταν δεν νιώθει καλά.

  1. Όταν η μυτούλα του μωρού σας τρέχει πολύ, θα πρέπει να την σκουπίζετε συνέχεια, κάτι που μπορεί να ερεθίσει τοπικά την επιδερμίδα του. Για να την ανακουφίσετε μπορείτε να εφαρμόσετε στο δέρμα γύρω από τη μύτη του μια ελαφριά στρώση βαζελίνης. Επίσης, για το σκούπισμα της μύτης του χρησιμοποιείτε πολύ απαλά χαρτομάντιλα.
  2. Ο υγρός αέρας βοηθά να ανακουφιστεί μια βουλωμένη μύτη. Ανοίξτε λοιπόν τη βρύση του ζεστού νερού στο μπάνιο, κλείστε πόρτα και παράθυρα κι αφήστε το χώρο να γεμίσει με ατμούς. Λίγη ώρα παιχνιδιού μέσα στο χώρο αυτό με το μωρό σας, θα βοηθήσει να ξεβουλώσει η μυτούλα του. 
  3. Όταν το μωρό σας είναι κρυωμένο η αναπνοή του γίνεται πιο δύσκολη. Για να το βοηθήσετε να αναπνέει πιο εύκολα, βάλτε το να κοιμηθεί σε λίγο πιο όρθια θέση. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και ένα ειδικό μαξιλάρι. Μην αφήσετε όμως το μωρό σας να κοιμηθεί στο καρεκλάκι του ή σε κανονικά μαξιλάρια, γιατί αυτό μπορεί να είναι επικίνδυνο! 
  4. Ο ζεστός, ξηρός αέρaς μπορεί να αφυδατώσει την επιδερμίδα του μωρού. Αντίστοιχα και το πολύ συχνό και μεγάλο σε διάρκεια μπάνιο μπορεί επίσης να την επηρεάσει. Προσπαθήστε να το αποφύγετε αυτό, περιορίζοντας τη συχνότητα του μπάνιου και τοποθετώντας την κούνια του μωρού μακριά από το θερμαντικό σώμα.
  5. Όσο επιβλαβής είναι για το μωρό η ξηρή επιδερμίδα, άλλο τόσο είναι και το να μένει πάνω της υγρασία. Η υγρασία αποδυναμώνει το δέρμα και το καθιστά πιο ευάλωτο. Σιγουρευτείτε λοιπόν ότι σκουπίζετε προσεχτικά το μωράκι σας και, κυρίως, μην ξεχνάτε να στεγνώνετε τις πτυχώσεις στο δέρμα του! Ειδικά σε περιοχές που έχουν την τάση να συγκρατούν υγρασία, μπορείτε να εφαρμόσετε και λίγη πούδρα
TOP